BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Bilim ve Sanat Merkezi

Osmangazi Bilim ve Sanat Merkezi

Hürriyet Mahallesi 11.Okul Sokak No 5 Osmangazi / BURSA
Vizyon
Öğrenmeyi ihtiyaç, üretmeyi zorunluluk, problem çözmeyi bir alışkanlık, bilimsel çalışmayı ilke olarak benimsemiş, öğrenmeye açık bireylerin yeteneklerinin keşfedilip geliştirildiği bir merkez, üyeleriyle birlikte toplumu yönlendiren, bilgilendiren, kültürel ve manevi değerleri yaşayan, geliştirilen, yücelten ve beklentilerini karşılayabilecek, geleceğe şekil verebilecek bir bilim yuvası olmaktır.
Misyon
İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin merkeze ve arkadaşlarına uyumlarını sağladıktan sonra öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve özel kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaktır.
Öğretim Şekli :
Ulaşım
Metro, Otobüs (Metro - Organize sanayi metrosu -KARAMAN İstasyonunda Hürriyet Meydanına 8 dakika Mesafede)(Otobüsle Heykel Durağından 8L-14L-14F, Balibey Han Durağından B40-B40A)
Mudanya yolu, Karaman Metrosu ile Hürriyet Meydanı arasında kalmaktadır.
5 Km
Diğer Hususlar
08.11.2021 tarihli Bakanlık oluru ile Osmangazi Bilim ve Sanat Merkezi açılmış ve 18 Eylül 2023 tarihi itibariyle kendi binasına taşınmıştır.