BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Bilim ve Sanat Merkezi

TALES FEN BİLİMLERİ YARIŞMASI

.

YARIŞMANIN AMACI: Öğrencilerin fen bilimlerine olan ilgilerini arttırmak, fen bilimlerine yönelik olumlu tutum geliştirmek ve problem çözme becerilerine destek olmak. Fen bilimleri okuryazarlık becerilerini geliştirerek, problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini sağlamaktır.

YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİR?: Resmi - Özel Okullarda öğrenim gören,

· İlkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri

· Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri

· Lise 9 ve 10. sınıf öğrencileri

YARIŞMA TAKVİMİ:

·        Tales Fen Bilimleri Yarışmasına Hazırlık Denemesi (çevrimiçi): 22.01.2024 - 27.01.2024

·        1. Aşama Tarihi: 01.03.2024 – 02.03.2024

·        Final Aşaması Tarihi: 04.05.2024 - 05.05.2024

YARIŞMA ŞEKLİ VE KOŞULLARI: Uluslararası Tales Fen Bilimleri Yarışması final aşaması, finale katılmaya hak kazanan öğrenciler için Aydın Tales Matematik Müzesi, Tales Akademi Şanlıurfa ve Ankara kampüslerinde gerçekleşecektir.

Uluslararası Tales Fen Bilimleri Yarışması soru sayısı ve yarışma süresi aşağıdaki gibidir:

3. sınıftan 10. sınıfa kadar,

3 Puanlık 5 soru

4 Puanlık 5 soru

5 Puanlık 5 soru

6 Puanlık 5 soru

7 Puanlık 5 soru Olmak üzere 125 puan üzerinden uygulanacak yarışma süresi 60 dakika ve çoktan seçmeli 20 soru ve açık uçlu 5 soru şeklinde olacaktır. Boş bırakılan her soru için öğrenci 1 puan kazanır.

DEĞERLENDİRME: Online Tales Fen Bilimleri Yarışması hazırlık denemesine katılan öğrenciler için herhangi bir eleme uygulanmaz. Yarışmaya başvuru yapan her öğrenci bu hazırlık denemesine katılabilir. Öğrenciler Tales Fen Bilimleri Yarışması’nın soru tarzları ve yarışma işleyişi hakkında bilgi edinirler. Uluslararası Tales Fen Bilimleri Yarışması 1. aşamasına katılan öğrenciler, katıldıkları yetkili veya uygulama okulundaki öğrenciler arasından %5’lik dilime girmişlerse Uluslararası Fen Bilimleri Yarışması final aşamasına girmeye hak kazanırlar. Yetkili ve uygulama okulundaki öğrenci sayısının %5’i hesaplanır. Bunun sonucunda, sınıf ayrımı gözetmeksizin en yüksek puanlı öğrenci veya öğrenciler final aşamasına girmeye hak kazanmış olacaklardır.

ÖDÜLLER: Uluslararası Tales Fen Bilimleri Yarışması 1. Aşama Sonuçlarına Göre; Tales Fen Bilimleri Yarışması 1. aşamasında başarı gösterip Tales Fen Bilimleri final aşamasına girmeye hak kazanan öğrencilere “Genç Bilim İnsanı Sertifikası” verilecektir.

Uluslararası Tales Fen Bilimleri Yarışması Final Aşama Sonuçlarına Göre; Her sınıf seviyesinin,

Birincilik Ödülü: 7000 TL Eğitim Desteği Birincilik madalyası, başarı sertifikası ve kurum plaketi

İkincilik Ödülü: 5000 TL Eğitim Desteği İkincilik madalyası, başarı sertifikası ve kurum plaketi

Üçüncülük Ödülü 3000 TL Eğitim Desteği Üçüncülük madalyası, başarı sertifikası ve kurum plaketi

4., 5. ,6. ,7. ,8. ,9. ve 10.‘luk derecelerini kazanan öğrencilere madalya ve başarı sertifikası verilecektir.

Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 07:47 - Görüntülenme: 454